Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κυκλοφορεί από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. το βιβλίο "Ο Μητροπολίτης Κοσμάς Ευμορφόπουλος (1860-1901)"

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί στη σειρά εκδόσεων της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας η μελέτη του Προέδρου της Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδα "Ο Μητροπολίτης Κοσμάς Ευμορφόπουλος (1860-1901)". 

Στη μελέτη ο συγγραφέας παρουσιάζει την πολλαπλή δραστηριότητα (εθνική και θρησκευτική) του Μητροπολίτη Κοσμά Ευμορφόπουλου, ο οποίος έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά για την περιοχή της Ημαθίας η συγκεκριμένη έκδοση καθώς ο μητροπολίτης Κοσμάς υπηρέτησε στη Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης κατά το χρονικό διάστημα 1892-1895 και συνέβαλε τα μέγιστα στην οργάνωση του κοινοτικού, εκπαιδευτικού και εκκλησιαστικού συστήματος στη Βέροια και στη Νάουσα. Επίσης, στη μελέτη γίνεται εκτενής αναφορά και στη σχέση του μητροπολίτη Κοσμά με την Ψαλτική Τεχνή, καθώς είναι ένας από τους μουσικούς της εποχής, ο οποίος ασχολήθηκε με την Ψαλτική και εξέδωσε ανάλογο μουσικό εγχειρίδιο. 

Τη νέα έκδοση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. μπορείτε να βρείτε: 

1. Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο - Βενιζέλου 36 Βέροια

Για ταχυδρομική αποστολή επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. emipi@ymail.com και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 6946901531 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα παραγγελίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου